Baser & Nikotin Shots
Under denna kategori finner du basvätskor och nikotinshots som används när du vill skapa dina egna e-juicer eller om du vill fylla ut din shortfill. För även om det finns många färdiga e-juicer på marknaden så kan det vara kul att blanda sin egna e-juice och få den skräddarsydd efter egna tycke och smak. Det som krävs för att skapa sin egna e-juice är basvätska och arom. Aromer är själva smaksättningen, och basvätska är själva fyllningen. Det som krävs för din shortfill är en shortfillsmak på flaska att blanda med basvätska eller nikotin.  Basvätskor är nikotinfria, och skulle du önska att göra en egen e-juice med nikotin kan du köpa nikotinshots. 

Filtrering: Vis filter Skjul filter
Filteringsmuligheter:
Varemerker
Norrland
Se resultat
Totalt 3 artiklar
Norrland | Base 50VG 50PG
Norrland basevæske er av høyeste kvalitet! Alle baser er laboratorietestet, de...
Fra 39kr
1+
39kr/stk.
Norrland | Base | 70VG 30PG
Norrland basevæske er av høyeste kvalitet! Alle baser er laboratorietestet, de...
Fra 39kr
1+
39kr/stk.
Norrland | Base | 70PG 30VG
Norrland basevæske er av høyeste kvalitet! Alle baser er laboratorietestet, de...
Fra 39kr
1+
39kr/stk.
Totalt 1-3 av 3 artiklar

Bland selv E-væske

Det er mange fordeler med å blande dine egne e-væsker, og det er også morsomt å lage dine egne personlige smaker. Når du kjøper ferdigblandet e-væske, kan disse selges i maksimalt 10 ml. flasker, men ved å blande det selv har du muligheten til å lage mye større mengder av din favoritt e-væske.

 

Du kan også justere forholdet mellom væske-PG / VG-nivået og nikotinnivået selv når du velger å blande dine e-væsker selv. Dette er også ofte billigere enn å kjøpe en ferdigblandet e-væske i butikkene.

 

Hvis du velger å blande din egen e-væske, trenger du 3 elementer for å komme i gang: VPG-basevæske, nikotinbase og aroma. Du kan finne alle tre komponentene her på siden. I tillegg trenger du også en tom flaske å blande væsken i. Men også en passende mengde flasker der du kan lagre dine egne blandede e-væsker.

 

Hvis du vil lese mer om hvordan man blander sin egen e-væske, kan du lese vår guideher.

 

Blandingsforhold

Som sagt består en selvblandet e-væske typisk av en basevæske, nikotinbilder og aroma. Væske- og nikotinshotsene du velger, er basert på ønsket PG / VG-forhold. Et høyt PG-nivå (propylenglykol) gir en tynnere væske.Jo mer PG det er i væsken, som gir mer halskrass, mer smak og mindre damp.

 

VG (vegetabilsk glyserin) gir derimot en tykkere væske og mer damp. Hvis du vil ha mye damp og ikke så mye halskrass, bør du sikte mot en væske med høyere VG-forhold.

 

Det er individuelt hvilket blandingsforhold som er foretrukket. Hvis du for eksempel vil blande 60 ml. ferdig væske med en nikotinstyrke på 3 mg., du trenger 6 ml. aroma (hvis du vil ha en 10% blanding), 10 ml. nikotinshot med en nikotinstyrke på 18 mg. og 44 ml. nikotinbase.

 

Innen du går i gang med å blande, finnes det utrolig mange guides og mange forskjellige oppskrifter, som du kan bruke som inspirasjon, og som du kan støtte deg opp av, når du skal i gang. Vi kan også anbefale dennee-væske beregner, som er en stor hjelp til å beregne blandingsforholdet, så du kan blande din væske helt rigtig.

 

Husk å bruke hansker når du håndterer nikotin og husk at la væsken modne for å sikre best resultat - gjerne mellom 7-14 dager. Man kan fremskynde modningsprosessen litt ved kortvarig å oppvarme væsken. 

 

Bland selv e væske

Med bland selv kan du få dine e-væsker presist, som du gjerne vil ha dem. Du bestemmer selv hvor mye damp, hvor mye nikotin og hvilken smak, du gjerne vil ha i din e-sigarett. 

 

Ved å blande selv kan du for eksempel selv bestemme, hvilken nikotin styrke din e-væske skal ha. Det er på ingen måte vanskelig å selv blande e-væskene, det eneste du trenger, er en aroma, en base væske, en sprøyte til å måle med og til sist en flaske til å blande væsken i. 

 

Når du blander din e-væske selv, er base væsken den primære væske og den væske, der derfor er mest av. Den utgjør mellom 80% og 95%, resten er e-væskens aroma. Base væsken består av propylenglycol (PG) og vegetabilsk glycerin (VG). Forholdet mellom disse er avgøjrende for hvordan din ferdigblandende e-væske kommer til å være, når den er ferdig.

 

E-væskens aroma er den væske, som er med til å gi din e-sigarett den ønskede smak. Denne er ofte basert på PG væsken. Det finnes ikke kun en bestemt aroma til din e-væske, for når du selv blander, kan du selv prøve å mixe de forskjellige smaker og på den måte finne den aroma, du best liker. 

 

Blander du selv dine e-væsker, handler det bare om å komme i gang og prøve deg litt frem for å finne den smak og styrke, som du best liker.

 

E-væske beregner

Uansett hvilken en av de mange oppskrifter du velger å følge, er det en stor sannsynlighet for at du på et tidspunkt kommer til å få bruk for en enkel måte i forhold til, hvordan du kan utregne de riktige mengder av væsker. 

 

Til dette kan du bruke en online regnemaskin. Regnemaskinen er med til å gjøre hele prosessen mer simpel, og gir deg de nødvendige informasjoner som skal til for at du ender med det produktet, du gjerne vil ha. 

 

De fleste regnepromgrammene er online-baserte, som du kan downloade til din mobil eller til din computer. I beregneren skal du ganske enkelt inntaste din foretrukne nikotinstyrke, blandingsforholdet mellom væskens VG og PG og mengden av den aroma du ønsker. 

 

Det er også mulig å selv blande e-væsker etter vekt. Her skal du bruke en vekt og inntaste de tilsvarende mengder av væsker i gram. Blander du etter volum, skal du bruke noen små sprøyter som du kan bruke til å måle de helt riktige mengder av væsker, som din oppskrift krever.

 

Typer av bland selv (Helt fra bunnen eller shortfills)

Ønsker du å blande din egen e-væske, så er VPG basen en meget viktig ingrediens, når du blander selv. VGP basen inneholder en aroma, som er med til å gi e-væsken den ønskede smak. Nikotinbasen tilsettes i det riktige forhold og er den, som bestemmer e-væskens nikotinstyrke. 

 

Basen er den del i e-væsken, som utgjør den største del. Derfor er det også veldig viktig, at du sikrer deg at denne er fremstilt korrekt. Basen er med til å gi e-væsken en behagelig og klar duft, og blander seg derfor ikke sammen med den aroma, som du velger å tilsette. 

 

Du kan bestille baser med og uten nikotin. Baserne uten nikotin kan du bestille fra 100 ml. og opp til en hel liter. Basene med nikotin kan du bestille Nikotinbase Plus i 10 ml. disse skal blandes sammen med basen. Det er viktigt å huske på, at basen skal utgjøre størstedelen av den e-væske, du blander. Den rette konsentrasjon betyr, at væsken hverken blir for sterk eller får feil smak. 

 

Antallet av hvor mange Nikotinbase Plus 10 ml. flasker du trenger, avhenger av hvilken en nikotinstyrke du ønsker din e-væske skal ha. Det er selvfølgelig en smakssak, hvor mye nikotin du vil ha, og muligheten er også, at du kan velge nikotinen helt fra. 

 

Det kan være vanskelig, å finne frem til den du best liker og ennå vanskeligere ut fra en beskrivende tekst. Beskrivelsen av e-væsken kan lyde fullstendig fantastisk, men når du prøver den, er opplevelsen en helt annen enn den forventede. 

 

Når det gjelder aromaen, er det selvfølgelig individuelt og helt opp til deg, hvilken en av de mange varianter av aromaer du velger. Aromaer er oftest laget i ren PG (propylene glycol), og du må derfor ikke dampe aromaen rent. Det er viktig at du blander den.

 

Det tar tid selv å blande og å finne den rette smak, og du vil med garanti helt sikkert også blande forskjellige e-væsker, som du ikke liker. Men det kan ikke unngås og det er en prøvelse, som alle selvblandere går igjennom for å finne frem til den perfekte selvblandende e-juice. 

 

Har du blandet en stor porsjon e-væske, kan du selvsagt fryse væsken ned. Alene av denne grunn er det derfor ikke nødvendig å blande særlig ofte. 

 

Når du lager din e-væske, bør du alltid bruke en helt ren flaske. Det er en god idé at bruke en flaske, eventuelt av glass, som kan gjenbrukes og som er designet, så det er enkelt å fylle e-væsken på din e-sigarett.

 

Det er en god ide å gjenbruke sprøytene, men du skal dog sørge for å vaske dem grundig. Unngå også helt å bruke den samme sprøyte til både aroma og base. Ved å gjøre dette, unngår du å overføre væske fra den ene over i den andre. 

 

Husk at det morsomme ved å selvblande er, at du selv kan bestemme hvordan den ferdige smak skal være. Du kan sagtens blande flere forskjellige sammen til en kombinasjon, som du vil like. Det er hele innsatsen, pengene og tiden værdt. 

 

Shake 'N' Vape kalles også for Shortfills. De er nikotinfrie e-væsker med smak. Shake 'N' Vape er en litt annen metode til hvordan du kan blande dine egne væsker. Metoden er særligt til deg, som gjerne vil prøve å blande selv, og som ikke er helt sikker på hvor mye tid og hvor mange penger du vil starte ut med. 

 

Med Shake 'N' Vape er størstedelen av bland selv arbeidet klart på forhånd. Det eneste du skal gjøre, er å tilsette nikotinen i den medfølgende og fylte flaske. 

 

Der er visse fordeler ved å bruke en shortfill, og så er det lett og enkelt. Måten du blander din egen Shake 'N' Vape på eller shortfill, er, at du blander den med en enten nikotinholdig e-væske eller en ikke nikotinholdig e-væske, rister flasken grundig og så er din nye ferdigblandede e-juice klar til å bli brukt. 

 

Her finner du en liten guide til, hvordan du enkelt blander din shortfill eller Shake 'N' Vape: 

 

  • Først skrur du lokket av både shortfill og nikotinbasen
  • Hell de to væsker sammen husk at det skal være plass i flasken, ellers er der ikke plass til at du kan blande væsken
  • Skru lokket på flasken igjen
  • Rist flasken grundig for å blande de to væskene godt sammen
  • La gjerne væsken hvile i ca. 10 - 20 minutter
  • Heretter er din ferdigblandede væske klar til bruk

 

Når du skal oppbevare din shortfill eller Shake 'N' Vape, har den best av å stå på et kjølig og mørkt sted, eventuelt i en mørk kjeller. Dette er med til å forlænge holdbarheden på væsken. Sørg også helst for å la væsken stå i stuetemperatur, innen du bruker den. Er den for kald, smaker væsker ofte av mindre, og du får ikke det optimale ut av den.

 

Oppbevaring av e-væsker

Når du har blandet din e-juice, er det viktig å oppbevare den korrekt. La gjerne den ferdige væske stå kjølig og mørkt i omkring to til fire uker, før du tar den i bruk. I perioden hvor væsken modnes, er det en god ide å riste flasken ofte, gjerne en gang om dagen, for å sikre at væsken blander seg korrekt.

 

På den måten holder de seg lengst mulig. Det vigtigste er at væsken gjerne skal oppbevares mørkt – for eksempel inne i et skap eller bakerst på en hylle. Når de oppbevares ved stuetemperatur, er væsken klar til å dampes med det samme. Mange velger å oppbevare deres e-væske i kjøleskapet (gjerne i en mørk kasse så det ikke blir påvirket av lyset, når kjøleskapet åpnes). 

 

Hvis du velger å gjøre det samme, er det en god ide å ta væsken ut av kjøleskapet minimum et par timer, før den skal brukes. Dette skyldes, at kulden medfører, at smaken i din e-væske bliver innkapslet. Den vil derfor ikke smake av mye, hvis du damper væsken, mens den er kald. Kulden fra kjøleskapet vil også sette modningsprosessen på pause, og derfor vil det gå lenger tid, før e-væsken er klar til bruk.

 

Hva sparer jeg ved å blande selv?

Velger du selv å blande dine e-væsker, følger det helt klart også noen fordeler med. En av fordelene er, at det selvfølgelig er gøy å blande det hele selv. Men faktisk er det også en del penge å spare ved selv å blande sine egne e-juices.

 

Mange dampere foretrekker selv å blande deres e-væsker. Her kan de nemlig selv bestemme smaken og nikotin styrken, men også hvor tykk væsken skal være. Når du blander dine væsker selv, har du motsatt den smarte shortfills mulighet for å lage store mengder, som du kan fryse ned og ta i bruk senere. 

 

Ved å blande selv kan du også selv bestemme, hvor mye utstyr du har lyst til at investere i. Du kan også velge en smak, frem for å blande flere væsker sammen til din helt egen personlige favoritt – det er opp til deg.

 

Velger du å blande dine e-væsker selv, er det eneste, du skal kjøpe en aroma, en nikotinbase, små flasker på 30 ml. og en doseringssprøyte. Med dette er du godt på vei til å blande din helt egen personlige e-væske til din e-sigarett.

Logg inn
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Prenumerera

Ved å melde deg på aksepterer du å motta eksklusive tilbud, trender og personlige anbefalinger på e-post og sms - samt vår Privatlivspolitikk.
** Du kan melde deg av nyhetsbrevet når du ønsker.